Konsten att konservera formen
Även fast jag utövar mitt idrottande på en hobby och medelnivå har jag ändå ambitionen att göra det seriöst och med målet att förbättra mina resultat och tänja på mina gränser. Inför ett lopp eller en tävling ligger oftast några månaders träning bakom och som ibland kan ha riktigt tuffa perioder som sliter hårt på kroppen, ibland kan dessa uppbyggnadsperioder tyckas lätta i förhållande till hur knepigt det kan vara att konservera formen sista veckan innan själva loppet. Jag blir ofta lite nojig, känner mig lite småkrasslig mm. För mig blir det viktigt att vila kroppen men i rörelse, jag behöver korta små pass direkt inpå loppet för att inte sega ihop. Lätt fräsch mat med extra av bra fetter från bl.a lax, nötter, avocado fungerade mycket bra inför "Ultran " i somras och kommer att gälla för den här veckan, men en pizza eller god pasta kommer nog att slinka ner på lördag kväll. Den mentala biten handlar mest om att ta med sig känslan och minnen från tidigare träningspass eller lopp som varit bra och ha dessa bilder färska i minnet när man ger sig iväg efter startskottet. Dagens började med en morgonpromenad på 2,2km för att få bukt med morgontröttheten. Lunchpasset idag bestod av lätt jogg på bandet 1 km, 3 km i roddmaskinen samt 20 minuter styrka, ett skönt pass där hela kroppen fick sitt.
Form i burk...!